Nieuws door Greta de Groothe

Westas

Machinekamer Metropoolregio Amsterdam

Nieuws

Ullaut asperundi id quid maxim volupta tendelique veliqui ssitias repernam aut mo vid quam litissumquat exceritas est, unti si cumquia sita volestiossi abore corectia delecesequos placcus.Otatus, aliberit dem ut opta volor aut re reribus.

100.000e trein over de Betuweroute

 

Sinds de opening van de Betuweroute in 2007 hebben inmiddels 100.000 treinen hun weg van en naar het Europese achterland gevonden. Op 25 januari reed de 100.000e trein over het A15-tracé van de Betuweroute. Het betrof een trein van DB Schenker geladen met steenkool. Deze goederentrein vertrok rond 11.30 uur vanuit de haven van Amsterdam en kwam via de aansluitboog bij Meteren op de Betuweroute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 100.000e  trein markeert een mijlpaal in de korte historie van de Betuweroute. Na de opening in 2007 bleef het aantal treinen dat gebruik maakte van de nieuwe verbinding aanvankelijk beperkt. Nadat voldoende locomotieven op de markt kwamen die uitgerust zijn met het nieuwe beveiligingssysteem ERTMS, nam het gebruik van de Betuweroute fors toe. De Betuweroute is onderdeel van internationale corridors en biedt een ongestoorde

verbinding richting terminals en bedrijven in het

Europese achterland.

Bouw ‘flessenboot’ Plastic Whale begonnen!

 

Onder leiding van Marius Smit en met support van Havenbedrijf Amsterdam NV, gaat Stichting Plastic Whale een schitterende Amsterdamse sloep van 6 meter bouwen. het vaartuig wordt gepresenteerd tijdens de HISWA 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een periode van ontwerp, fondsenwerving en vooral inzameling van plastic zwerfafval, is de bouw van de ‘flessenboot’ Plastic Whale begonnen.

Het vaartuig gaat ruimte bieden voor 10-12 opvarenden en wordt gebouwd door de Amsterdamse scheepswerf Bouwmeester. Een boot uit plastic zwerfafval, waarom?

Het bouwen van een boot uit plastic zwerfafval heeft als doel aandacht te trekken voor het probleem van vervuiling van de wereld oceanen, rivieren en onze eigen grachten door plastic afval.

 

Havenbedrijf Amsterdam NV wil de meest duurzame haven van Europa worden en draagt dus een steentje (of een flesje) bij aan het schoonhouden van de waterwegen van de wereld. Als onze bron van inkomsten zien we dit deels ook als onze verantwoordelijkheid.

 

STC en ORAM slaan handen ineen

 

STC en havenbranchevereniging ORAM gaan samenwerken. De partijen hebben afspraken gemaakt over cursussen die STC-Amsterdam (onderdeel van STC B.V.) gaat verzorgen.

Eind vorig jaar opende STC B.V. een locatie in Amsterdam: STC-Amsterdam. Deze locatie, gevestigd in het westelijk havengebied, is geopend om de dienstverlening richting bedrijven in en rondom Amsterdam te verbeteren en particulieren in de regio Amsterdam mogelijkheden tot om-, her- en bijscholing te bieden. ORAM is de zeshonderd leden tellende havenbranchevereniging van het Amsterdamse Noordzeekanaalgebied en ondernemersvereniging voor geheel Amsterdam. In een onlangs door beide organisaties ondertekende samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd dat STC-Amsterdam twee bekende en populaire cursussen gaat verzorgen voor de CTO (Commissie Transport Opleidingen), voorheen een onderdeel van ORAM. Het betreft de eenjarige opleiding Transport en Logistiek en de tweejarige opleiding Douane Declarant. STC B.V. neemt de cursusorganisatie, administratie en kwaliteitsborging voor haar rekening.

Theater Amsterdam en De BorrelFabriek openen restaurant Boven de Planken

 

Theater Amsterdam gaat een samenwerking aan met De BorrelFabriek. In mei is de eerste voorstelling van ANNE. Theaterbezoekers, maar ook gasten die niet naar de voorstelling gaan, kunnen vanaf 1 mei dineren in restaurant Boven de Planken. In de weekenden is het restaurant ook open voor lunches. Het nieuwe theater biedt tevens een foyer met bar en twee VIP lounges.

 

Zowel Theater Amsterdam als De BorrelFabriek zijn erg te spreken over de nieuwe samenwerking. Peter Voortman, directeur Theater Amsterdam: ‘De bezoeker zal in het theater op bijzondere wijze de uitvoering van ANNE ervaren. Zonder enige twijfel zal het team van De BorrelFabriek er voor zorgen dat deze onvergetelijke avond al begint bij binnenkomst en pas eindigt bij vertrek naar huis.’

 

www.theateramsterdam.nl  | www.deborrelfabriek.nl

Westrandweg: de levensader van PostNL

 

Westrandweg zorgt voor rust en veiligheid bij de chauffeurs van PostNL. De klant is koning en de klant verwacht van PostNL dat brieven en pakketjes op tijd aankomen. Dankzij de aanleg van de

Westrandweg lukt dat de chauffeurs van het postsorteercentrum aan de Australiëhavenweg in het Westelijk Havengebied beter dan ooit.

 

Home